X
Annons
X
Malena Ernmans dotter Greta har uppmärksammats över hela världen efter sin ”Skolstrejk för klimatet”.
Malena Ernmans dotter Greta har uppmärksammats över hela världen efter sin ”Skolstrejk för klimatet”. Foto: Malin Hoelstad

Ernman om kriserna: ”Vi är ingen vanlig tråkig familj”

Långläsning

Malena Ernmans dotter Greta stal showen. Hennes klimatstrejk har uppmärksammats över hela världen. Samtidigt har hennes föräldrar Malena och Svante släppt boken "Scener ur hjärtat" – en skildring av en familj i kris – och om en kris som omger alla, klimatkrisen.

– Vi hjälps åt att reparera vår familj med att göra något som vi alla brinner för, säger Malena Ernman.

Greta hann först, igen.

Mitt möte med hennes föräldrar var inplanerat sedan veckor, vi skulle träffas på ett kafé för att tala om deras bok "Scener ur hjärtat" den enda dag Malena Ernman var ledig. En söndag. Annars fyllde slutspurten inför premiären av musikalen "Så som i himmelen" hennes almanacka.

Malena Ernmans dotter Greta har uppmärksammats över hela världen efter sin ”Skolstrejk för klimatet”.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 5

Malena Ernman och Svante Thunberg.

Foto: Viktor Gårdsäter Bild 2 av 5

Greta Thunberg demonstrerade i sammanlagt femton dagar utanför Riksdagen. Fram till att Sveriges utsläpp ligger i linje med Parisavtalet kommer hon, tillsammans med andra skolbarn, att fortsätta demonstrera varje fredag på samma plats.

Foto: Jessica Gow/TT Bild 3 av 5

Greta och Beata Thunberg

Bild 4 av 5

Att deras äktenskap klarat alla kriser beror inte bara på hållfast kärlek. De har också kunnat bortse från tillfälliga konflikter, se till döttrarnas bästa. ”Fast det enklaste svaret är nog att vi inte klarar oss utan varandra”.

Foto: Viktor Gårdsäter Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X