Annons
X
Annons
X

”Erlandsson måste agera eller avgå”

I en debattartikel i Aftonbladet går Västerns partiledare Lars Ohly till hård attack mot jordbruksminister Eskil Erlandsson, efter avslöjandena om missförhållanden på svenska minkfarmar.

Erlandsson sitter nu i krismöte med Jordbruksverkets tjänstemän.

Jordbruksminister Eskil Erlandsson (C).
Jordbruksminister Eskil Erlandsson (C). Foto: HENRY MONTGOMERY/SCANPIX (ARKIV)

Jordbruksminister Eskil Erlandsson har kallat Jordbruksverket till ett möte klockan 13, för att diskutera anklagelserna om vanskötsel på minkfarmarna, uppger TT.

”Eskil Erlandsson borde omedelbart lägga fram ett förslag på hur pälsdjursuppfödning kan förbjudas. Annars bör Erlandsson avgå”, skriver Lars Ohly i Aftonbladet.

Han skriver att den stora pälsdjursutredningen 2003 gav pälsindustrin fram till i år på sig att uppfylla djurskyddslagens krav.

Annons
X

”Trots larmrapporterna har Erlandsson inte lyft ett finger för att förbättra för pälsdjuren”, skriver han tillsammans med partikamraten Jens Holm.

Svenska Dagbladet har sökt Eskil Erlandsson för en kommentar, men får beskedet att han kallat till möte med jordbruksverket och inte vill uttala sig förrän efter mötet.

Kristdemokraternas talesperson i jordbruksfrågor, Irene Oskarsson, anser att pälsnäringen nu måste ta sitt ansvar för att förbättra förhållandena på minkfarmerna.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  ”Bilderna på vanvårdade minkar upprör med rätta. Det är inte acceptabelt att det ser ut som det tydligen gör på vissa håll. Nu måste näringen ta sitt ansvar för att visa att man kan anpassa verksamheten efter djurens behov”, säger hon i ett pressmeddelande.

  TT

  Annons
  Annons
  X

  Jordbruksminister Eskil Erlandsson (C).

  Foto: HENRY MONTGOMERY/SCANPIX (ARKIV) Bild 1 av 2
  Foto: SCANPIX, DJURRÄTTSALLIANSEN Bild 2 av 2
  Annons
  X
  Annons
  X