Annons

Erik LundinErik Lundin bländar som ingen annan

Erik Lundin.
Erik Lundin. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Det är i rollen som poet och samtidsskildrare som rapparen Erik Lundin fullkomligt bländar. Han rör sig kring frågor om identitet och svenskhet.

Under strecket
Publicerad

Det är inte ett helt tacksamt uppdrag för norske Arif (tidigare Phil T Rich) att underhålla en sittande publik, speciellt en där majoriteten aldrig hört honom tidigare. Men det räcker med en halv låt innan han har charmat hela salongen och får dem att delta i talkörer. Erik Lundin kunde antagligen inte önska sig en bättre uppvärmningsakt och när Arif rappar om att känna sig som Fleksnes vinner han också den äldre publikens kärlek.

Med producenten och dj-n Mats Norman i bakgrunden uppenbarar sig så Erik Lundin ur rökmolnet som täcker scenen. Med luvan uppdragen och huvudet böjt inleder han med ”Flodhästar i Colombia”. Efter att ha presenterat sig med ett ”jag heter Erik och är riktig jävla rappare” bränner han av ”Haram” med imponerande hastighet. Basen känns i magen och produktionerna – med invävda körer på arabiska, oljefat och plötsligt vad som låter som en sampling från Amadou & Mariams ”Sabali” – får Norman att framstå som en inhemsk och lite piggare Diplo. Men både musiken och Lundins tekniska färdigheter hamnar snabbt i skuggan av hans lyrik.

Annons
Annons
Annons