Ericssons kreditbetyg höjs

Tron på Ericsson ökar. Kreditvärderingsinstitutet Fitch Ratings meddelade under förmiddagen att man höjer kreditbetyget för telekomjätten med två steg, från BB- till BB+. Utsikterna revideras från stabila till positiva.

Under strecket
Publicerad
Annons

Fitch Ratings anser att Ericsson har goda möjligheter att vara lönsamt i dagens klimat där det trots allt råder en lägre efterfrågan än tidigare, och man tror inte att intäkterna kommer att fortsätta falla. En eventuell försvagning skulle i så fall handla om de valutakursrörelser som bolagets exponering mot dollarn påverkas av.

– Uppgraderingen speglar en signifikant förbättring i Ericssons finansiella profil, vilket rapporterats de senaste kvartalen, slutförandet av kostnadssänkningarna och tecken på att intäkterna börjat stabiliseras, skriver institutet i ett pressmeddelande.
Fitch förväntar sig att Ericssons finansiella profil kommer att fortsätta att förbättras, om efterfrågan på Ericssons marknad återhämtar sig något. Den betydligt lägre kostnadsbasen gör att sannolikheten för nya höjningar av betyget är väldigt beroende av hur uthålliga intäkterna är.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons