Ericssons huvudkontor till Kista

Under strecket
Publicerad
Annons

Nej, i stället kommer flyttlasset att gå till Kista i norra Stockholm. På det viset hamnar koncernledningen precis intill det nya huvudkontoret för Ericssons mobilsystem, företagets i särklass viktigaste område. Dessutom hamnar man betydligt närmare Arlanda flygplats.

Omkring 500 personer kommer att flytta med till det nya huvudkontoret någon gång under nästa år. Därmed lämnar de också en gammal klassisk funkisbyggnad, som Ericsson sålde till AP Fastigheter för två år sedan.
Men flytten innebär inte att Ericsson överger Telefonplan. För samtidigt lämnar Ericsson Nacka strand och de 400 anställda där flyttar i stället till Telefonplan. All Ericssons verksamhet i Stockholm ska i fortsättningen koncentreras till Kista, Telefonplan och Älvsjö.
Huvudkontoret vid Telefonplan har varit i gång sedan 1940 när Ericssonledningen flyttade dit från Tulegatan i Stockholm. I fortsättningen kommer Telefonplan i stället att vara hemmabas för Ericssons Sverigebolag, Ericsson Business Innovation, Ericsson Enterprise och
säljbolaget för Norden och Baltikum.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons