Ericssonchefen syntes mest i medierna i september

Ericssonchefen Carl-Henric Svanberg var den börs-vd som fick mest publicitet i september. Dessutom fick Electrolux vinstvarning vd Hans Stråberg att klättra på listan över antal artiklar om bolaget, och hamnade på en andra plats.

Under strecket
Publicerad
Annons

Volvo är det bolag som hamnar högst på listan över omnämnda bolag i medierna, med 2 240 artiklar i september. Volvo lyckades slå andraplacerade Nokia med 357 artiklar, meddelar omvärldsbevakaren Agent 25 som har mätt hur mycket det skrivits om börsbolagen och dess vd:ar i de svenska nyhetskällorna på nätet.

Ericssons Carl-Henric Svanberg klättrar till en förstaplats, från en sjundeplats i augusti. Anledningen var hans många uttalanden under teknikkonferensen i New Delhi i september.
Electrolux vinstvarning med påföljande presskonferens skjutsade upp vd Hans Stråberg till en andraplats.
Att Laurent Leksell lämnar sitt jobb som vd för Elekta flyttade upp den avgående vd:n från plats 37 till en tredjeplats på publicitetslistan.
Astra Zeneca hamnar på plats fyra på bolagslistan, från plats 11 i augusti, strax efter TV 4. Orsaken var den kraftiga mediebevakningen av Astra Zenecas blodproppshämmare Exanta som dömdes ut av det amerikanska Läkemedelsverket. Meddelandet resulterade även i fler artiklar om Astra
Zenecas fall på börserna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons