Ericsson var före Apple med paddan

Den skulle bli Ericssons nästa stora succé. I stället kom en kris som ledde till att den nya produkten helt lades åt sidan. SvD Näringsliv kan nu i samarbete med tidskriften Företagshistoria berättade historien om en tidig föregångare till dagens Ipad.

Publicerad
Annons

”I stället för att vara bunden vid datorn, så kan användaren surfa på Internet, ringa och skicka e-post samtidigt medan man sitter mysigt i soffan hemma.”Så beskrevs en alldeles ny produkt som Ericsson visade upp på CeBIT-mässan i slutet av februari år 2000. Den märkvärdiga nymodigheten kallades Cordless Web Screen. I vissa sammanhang figurerar den också under namnet Web Phone, men här kallar vi den just Web Screen.

Precis som beskrivningen i det inledande citatet anger så såg man ett användningsområde som ligger rätt nära det sätt på vilket de allra flesta använder sina surfplattor i dag: Behändigare än datorn, men större och tydligare än telefonen. Web Screen var utrustad med en stor pekskärm i färg. Uppkopplingen mot internet skedde via Bluetooth.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons