Annons

Ericsson får rekordorder från Kina

– Just nu ser det faktiskt lite ljusare ut än det gjorde för ett år sedan. Även om man inte ska dra alltför stora växlar på en enstaka order så finns det fler positiva signaler på marknaden, säger Jan Malm, Ericssons chef i Kina.

Under strecket
Publicerad

Han har efter ett halvårs intensivt förhandlande rott hem årets hittills största order till Ericsson. Ordern, som är ett ramavtal och totalt värd omkring 600 miljoner dollar, omkring 5 miljarder kronor, omfattar GSM-utrustning till Guandong Mobile, ett dotterbolag till China Mobile, med omkring 36 miljoner abonnenter. - I dag har vi ett antal offerter till olika regionala operatörer ute och mitt intryck är att utbyggnadstakten i mobilnäten ännu är hög här i Kina, säger Jan Malm. - Än så länge är det GSM-utbyggnaden som gäller men vi räknar med att den kinesiska regeringen ska fatta beslut om 3G-utbyggnaden och dela ut de fyra licenserna under första halvåret nästa år och ganska snabbt därefter hoppas vi kunna teckna kontrakt på de första 3G-orderna, säger Jan Malm.

Enligt honom är ivern att komma igång med 3G-utbyggnaden stor hos operatörerna och kapitaltillgången, som beskrivits som ett problem, är god, bland annat som en följd av att den kinesiska regeringen prioriterat mobilutbyggnaden i landet.

Annons
Annons
Annons