Annons

Eric Torells mamma: Fällande dom ingen vinst

Ett år har gått sedan Katarina Söderberg förlorade sin son.

Nu hoppas hon få svar på hur dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell kunde ske.

På tisdag inleds rättegången mot poliserna som åtalats för brott efter händelsen.

Marc Skogelin / TT
Publicerad

– Det har varit fruktansvärt, det här året. Jag har förlorat min son som jag älskade över allt annat.

Katarina Söderberg sitter rakryggad på stolen i fritidsrummet på den skola i Stockholm som hon har arbetat på i 35 år. Hon kom tillbaka hit till sitt arbete som fritidspedagog drygt tre månader efter händelsen, trots att hon sjukskrevs i ett halvår.

"Det här året har varit en bergochdalbana. Utan tvekan har det varit det jobbigaste året i mitt liv, men jag har också fått otroligt mycket stöd", säger Katarina Söderberg om året som gått sedan hennes sons död.

Foto: Marc Femenia/TT Bild 1 av 5

20-årige Eric Torell älskade att bada, berättar hans mamma Katarina Söderberg: "Fick han bara bada så var dagen gjord. Han tillbringade nog mer tid i vattnet än ovan".

Foto: Privat Bild 2 av 5

Katarina Söderberg är kritisk till hur polisen har agerat gentemot familjen efter skjutningen: "Det var ingen därifrån som hjälpte till med krisstöd. De har fortfarande inte hört av sig".

Foto: Marc Femenia/TT Bild 3 av 5

Eric Torell ville alltid vara mittpunkten i sociala sammanhang, säger hans mamma Katarina Söderberg: "Om det fanns en soffa med fem personer i skulle han alltid sätta sig mitt i högen".

Foto: Marc Femenia/TT Bild 4 av 5

Katarina Söderberg avbröt sjukskrivningen i förtid för att återgå till sitt arbete som fritidspedagog: "Arbetet gjorde det enklare att hålla sorgen vid sidan om, i alla fall under dagarna".

Foto: Marc Femenia/TT Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons