SvD Perfect Guide

Eric Saade: ”Barcelona är min nya favoritstad”

Foto: Eero Hannukainen/TT

Artisten Eric Saade dricker vin i Toscana, kopplar av på Barcelonas bästa takterrass och hänger i svärföräldrarnas hus i Marbella.

Text: Hugo Rehnberg - 20 juni 2019
Annons
Alamy
Foto: Alamy

Sea grill, Marbella

Om man vill äta bra mat i Marbella ska man gå till Sea grill, hotellet Puente Romanos strandrestaurang. Jag och min fästmö Nicole är här en del och bor i hennes föräldrars penthouse, de hinner knappt vara där så det är mest vi som nyttjar den. Vi kollar på att ha en egen villa i Marbella, det är enkelt att ta sig dit och klimatet är perfekt.

Castello Banfi, Toscana

Foto: Alamy

Castello Banfi är en av de mest kända vingårdarna i södra Toscana. Det är så vackert och avslappnande för själen att vara där. De har en jättefin restaurang om man vill stanna och äta. Jag är ingen stor vinkännare, men jag älskar vin och brukar köpa med mig några flaskor hem. När jag ändå är i Toscana brukar jag åka runt och besöka olika vingårdar, det är dessutom mer prisvärt att köpa bra viner på plats.

Annons
Annons
Alamy
Foto: Alamy

Castiglione della Pescaia, Toscana

Foto: Alamy

En magisk kuststad i Toscana där jag och Nicole ska gifta oss nästa år. Staden är liten och enkel, där finns inga internationella kedjor eller varumärken. Raka motsatsen till många andra semesterställen i Europa med andra ord, de finns knappt air condition på hotellen. Ett av italienarnas typiska semesterställen, som svenskarnas Gotland eller Båstad. 

Sun Aqua Vilu Reef, Maldiverna

Jag älskar att komma hem från Maldiverna, man är så totalt utvilad. Det finns inga andra intryck än havet och stranden. Man bara äter, sover och badar, du kan inte göra så mycket mer. Sun Aqua Vilu Reef är en liten ö som i princip bara är en sanddyn i havet där det ligger en resort med bungalows. Det är paradiset på jorden. Jag älskar livet i havet och snorklar gärna, det är grymt att dra ut till något rev med båt och bara hänga runt en hel dag bland stingrockor, hajar och fiskar.

La Isabela, Barcelona

En bra sommardag finns det inget bättre än en rooftop där man kan chilla och dricka bärs. Takterrassen La Isabela på hotellet H1898 är definitivt Barcelonas bästa. Atmosfären är supernice och det är som en skön oas alldeles intill Las Ramblas, med utsikt över hela stan. Jag har nyligen blivit helt kär i Barcelona, det är helt klart min nya favoritstad.

Foto: TT/Alamy

Annons