Annons
X
Annons
X

Erdoğan uppmanar turkar i Europa: ”Skaffa fem barn”

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan har sagt att han vill att turkiska medborgare i Turkiet ska skaffa tre barn. När det gäller turkar som bor i Europa uppmuntrar han dem nu att skaffa fem barn.

Han vill att turkarna i Europa ska ta en större plats i samhället, skriver Hürriyet Daily News.

Turkiets folkomröstning
Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan.
Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Murat Cetinmuhurdar/TT

– Jag talar till mina medborgare, mina bröder och systrar i Europa. Skaffa inte bara tre utan fem barn, sa Erdoğan vid ett offentligt tal på fredagen.

Efter ett antal händelser under den senaste tiden i Europa är Erdoğan trött på att turkar, som han ser det, motarbetas. Budskapet i hans tal var att uppmuntra turkiska medborgare i Europa att ta mer plats, skriver Hürriyet Daily News.

– Öppna fler företag, sätt era barn i bättre skolor, se till att era familjer bor i bättre bostadsområden, kör de bästa bilarna, bo i de vackraste husen, var Erdoğans råd.

Annons
X

– Det är för att ni är Europas framtid. Det kommer att vara det bästa sättet att bemöta den vulgaritet, antagonism och orättvisa ni möter.

Turkiet är mitt uppe i en valrörelse. Erdoğans uttalande kommer i kölvattnet bland annat av att vissa europeiska länder har stoppat turkiska ministrar från att hålla valmöten i Europa.

EU-domstolen har i en dom gett arbetsgivare rätt att förbjuda anställda att bära vissa religiösa symboler som huvudduk, något som också har fått Erdoğan att se rött.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Erdoğans egen förklaring till konflikterna är att Turkiet har stärkt sin position i världen.

  – Det skapar obehag att Turkiet har blivit ett självständigt land, sa Erdoğan.

  Annons

  Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan.

  Foto: Murat Cetinmuhurdar/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X