Annons

EQT till börsen – ägare miljardärer

"Det tänkta erbjudandet är ett viktigt steg på vår resa att kontinuerligt förbättra det vi gör och arbeta mot visionen att bli den mest ansedda investeraren och ägaren", skriver Conni Jonsson, styrelseordförande av riskkapitalbolaget EQT, i en kommentar. Arkivbild.
"Det tänkta erbjudandet är ett viktigt steg på vår resa att kontinuerligt förbättra det vi gör och arbeta mot visionen att bli den mest ansedda investeraren och ägaren", skriver Conni Jonsson, styrelseordförande av riskkapitalbolaget EQT, i en kommentar. Arkivbild. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Riskkapitaljätten EQT ska börsnoteras. Prislappen är ännu hemlig, men de enskilda ägarna med grundaren Connie Jonsson i spetsen kan räkna hem miljardbelopp.

TT
Publicerad

Wallenbergsfärens riskkapitalbolag EQT, med ett förvaltat kapital på cirka 40 miljarder euro (över 400 miljarder kronor) i 19 fonder, bekräftar nu efter en längre tids spekulationer att bolaget ska noteras på Stockholmsbörsen, enligt ett pressmeddelande.

Enligt EQT är syftet med börsnoteringen att öka bolagets finansiella muskler och därmed skapa möjligheter för fortsatta investeringar i verksamhet. I samband med noteringen ska EQT dra in drygt fem miljarder kronor i en nyemission.

Annons
Annons
Annons