Entreprenörer: C och L borde värna företagande

Det finns inga rimliga alternativ för de partier som vill ha borgerlig politik men som röstar nej till Ulf Kristersson som statsminister i morgon, skriver Douglas Roos, Christina Wahlström, Sven Hagströmer, Gunilla von Platen, Anna Bråkenhielm, Johan Staël von Holstein och Ida Karlbom.
Det finns inga rimliga alternativ för de partier som vill ha borgerlig politik men som röstar nej till Ulf Kristersson som statsminister i morgon, skriver Douglas Roos, Christina Wahlström, Sven Hagströmer, Gunilla von Platen, Anna Bråkenhielm, Johan Staël von Holstein och Ida Karlbom. Foto: Tomas Oneborg

Av två dåliga alternativ ber vi ledamöter i Centerpartiet och Liberalerna att välja det för dem minst dåliga. Om ni värnar företagande och entreprenörskap på riktigt, säg då inte nej till en regering som vill driva er politik, skriver ett flertal profilerade entreprenörer.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det har gått över nio veckor sedan valnatten, ordet ”sondera” är redan utnött och kaffebryggandet till talmansrummet har gått på högvarv. Även om Sverige verkar tuffa på trots cirkusen i riksdagen så är det ett stort problem att det inte finns en plan för hur landet ska styras. Efter Kristerssons veto-erbjudande till C och L borde saken varit klar. Centerpartiet och Liberalerna bör stå upp för sin politik för företagande och entreprenörskap.

Sverige som entreprenörsland är fantastiskt. Vi har en lång tradition av innovation och teknisk utveckling, ett enastående socialt skyddsnät, myndigheter som Skatteverket och Bolagsverket som är effektiva, digitala och service minded och vi hade fram till 2014 en regering som verkligen ville se till att svenskt entreprenörskap och företagande kunde blomstra.

Annons
Annons
Annons