Entreprenören: "Vi rodde till Norge i en stor träbåt"

Han är svensk mästare i att äta hamburgare, VM-medaljör i MMA och tjänade som 20-åring miljonbelopp som mediesäljare. Efter att ha sålt sin startup Mobilio vill nu Alexander Pärleros satsa på investeringar i framtidens bank, säger han till nyhetssajten Breakit.

Under strecket
Publicerad
Alexander Pärleros.

Alexander Pärleros.

Foto: Breakit
Annons

När Alexander Pärleros var 14 år tågade han in på McDonalds och sa att han ville jobba där. Han berättade att han jobbade lika effektivt som två personer – och fick tjänsten trots sin låga ålder. Vid den tidpunkten bodde han med sin mamma och två syskon i Vega i Haninge. Pappan försvann ut ur bilden redan när Alexander Pärleros var två år.

– Jag växte upp i en fattig familj, det var ganska tuffa förhållanden. Därför ville jag börja jobba, för att ha råd att göra samma saker som andra. Medan kompisars föräldrar lätt kunde betala för simläger så fick jag gå runt och sälja allt från Panda-grejer till Bingolotter för att ha råd att följa med. Men min mamma har verkligen kämpat så det har jag stor respekt för. Och jag kände en enorm stolthet när jag tjänat ihop pengarna, säger han.

Annons
Annons
Annons