Enögdhet och snurrigt värre

Under strecket
Publicerad
Annons

Livet går i cirklar. Särskilt mycket i cirklar går det numera för svenska vägtrafikanter. Inte ett vägbygge utan minst en rondell, förlåt cirkulationsplats. Kan ingen stoppa de här snurr-gubbarna, eller åtminstone de allra sämsta lösningarna, typ de som inte ens har några anslutande vägar.
Jag har tillhört föreningen Rondellens Vänner men nu börjar det bli löjligt. Vi har ju en högerregel som alla kan (om inte annat sedan de torskat i tingsrätten, högerregeln tycks vara den enda lag där överträdelser obönhörligt straffas).

Apropå dåliga lösningar:
Har ni mött någon bil med två halvljus på länge? Nä, kunde just tro det. Bilindustrin har hittat på så många tjusiga lyktor, gärna ett par tre stycken under samma täckplast, och väldigt få av oss är kapabla att byta.
För att inte tala om vad det kostar.
På en mig närstående Focus till exempel.
1 151 kronor blev verkstadsräkningen för att byta en lampa plus att fixa en rostig jordanslutning - varav bara arbetskostnaden för att demontera strålkastaren var 429
kronor.
429 kronor för en kvalificerad mekaniker på en märkesverkstad, det är inte utan att jag undrar vad det skulle kosta att byta koppling. 13:50?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons