Annons
Analys

Henrik Ennart: Ennart: Matförgiftning vanligare i USA

Jämfört med lockande löften om miljoner nya EU-jobb hamnar kravet på säkra livsmedel lätt i skymundan. Ändå är frågan en av de mest intrikata i förhandlingarna om ett transatlantiskt frihandelsavtal. I USA är risken att bli matförgiftad större än i EU.

Publicerad
Personal på Kronfågel i Valla tar hand om 180 000 kycklingar om dagen. En fara, menar MP, med ett frihandelsavtal mellan EU och USA är att amerikanska klordoppade kycklingar skulle komma in och konkurrera i butikerna.
Personal på Kronfågel i Valla tar hand om 180 000 kycklingar om dagen. En fara, menar MP, med ett frihandelsavtal mellan EU och USA är att amerikanska klordoppade kycklingar skulle komma in och konkurrera i butikerna. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT

Europas konsumenter har vant sig vid ett regelverk som åtminstone har ambitionen att leverera säkra livsmedel som är spårbara från jord till bord. Under tiden har USA valt en annan väg.

Personal på Kronfågel i Valla tar hand om 180 000 kycklingar om dagen. En fara, menar MP, med ett frihandelsavtal mellan EU och USA är att amerikanska klordoppade kycklingar skulle komma in och konkurrera i butikerna.

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons