Annons

Anders Lindblad:Enkel seger – men nu väntar riktiga testet

Sveriges Anna Anvegård försöker överlista Thailands Nattkakarn Chinwong.
Sveriges Anna Anvegård försöker överlista Thailands Nattkakarn Chinwong. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Enkel seger och klart för åttondelsfinal. Men det är ett svenskt landslag med mest frågetecken inför fortsättningen av VM. Gruppfinalen mot USA blir första riktiga testet. En match senare kan festen redan vara över.

Under strecket
Publicerad

Jag tippade 5–0 före avspark. Det blev 5–1. Thailands veteran och lagkapten Kanjana Sung-Ngoen var matchens enskilt bästa spelare och tilläts springa ifrån det svenska försvaret i slutskedet och sätta nationes första mål i det här mästerskapet. Där hängde inte Linda Sembrant alls med, Nilla Fischer hamnade på halvdistans och Hedvig Lindahl täppte inte till vid första stolpen.

Baklängesmålet spelar ingen roll i det stora hela, men ska inte bara få hända mot VM:s sämsta nation Thailand. Jag tycker att det svenska mittförsvaret med Nilla Fischer och Linda Sembrant flera gånger under matchen hade problem på ett sätt som oroar inför fortsättningen, där betydligt svårare motstånd väntar. Hur står de sig i torsdagens gruppfinal mot USA? Eller mot Kanada eller Nederländerna i åttondelsfinal?

Annons
Annons
Annons