Enkät: Vad gör du med all överbliven mat?

Under strecket
Publicerad
Varna Azzuz, 27 år, receptarie, Motala: ”Jag försöker laga portioner så att det räcker nätt och jämt. Blir det över fryser jag in i matlådor.”

Varna Azzuz, 27 år, receptarie, Motala: ”Jag försöker laga portioner så att det räcker nätt och jämt. Blir det över fryser jag in i matlådor.”

Foto: TOMAS ONEBORG
Christoffer Simonsson, 24 år, revisor, Sollentuna: ”Jag lagar vanligtvis hyfsat mycket mat så att jag har till matlådor och jag slänger väldigt lite. Det handlar om att planera sina inköp noga och bedöma hur mycket man kommer att konsumera under en vecka.”

Christoffer Simonsson, 24 år, revisor, Sollentuna: ”Jag lagar vanligtvis hyfsat mycket mat så att jag har till matlådor och jag slänger väldigt lite. Det handlar om att planera sina inköp noga och bedöma hur mycket man kommer att konsumera under en vecka.”

Foto: TOMAS ONEBORG
Elsa-Britt Carlberg, 60+, kokerska, Sundsvall
Ulf Carlberg, 60+, sjukpensionär, Sundsvall

– Jag jobbar på förskola och där får vi inte spara mat som redan varit ute på grund av smittorisken, säger Elsa-Britt Carlberg.

– Hemma sparar vi oöppnad fil och mjölk som är utgången i flera dagar, köttfärs däremot vill vi inte äta efter att det är utgånget. Matrester ger vi till hunden, säger Ulf Carlberg

Elsa-Britt Carlberg, 60+, kokerska, Sundsvall Ulf Carlberg, 60+, sjukpensionär, Sundsvall – Jag jobbar på förskola och där får vi inte spara mat som redan varit ute på grund av smittorisken, säger Elsa-Britt Carlberg. – Hemma sparar vi oöppnad fil och mjölk som är utgången i flera dagar, köttfärs däremot vill vi inte äta efter att det är utgånget. Matrester ger vi till hunden, säger Ulf Carlberg

Foto: TOMAS ONEBORG
Rasmus Ovansjö, 18 år, student, Sundbyberg: ”Jag äter upp den senare eller efter träningen. Mat som har gått ut slänger jag, det finns ju ett bäst-före-datum av en anledning. Bröd kastar jag ut till fåglarna eller ger till hunden.”

Rasmus Ovansjö, 18 år, student, Sundbyberg: ”Jag äter upp den senare eller efter träningen. Mat som har gått ut slänger jag, det finns ju ett bäst-före-datum av en anledning. Bröd kastar jag ut till fåglarna eller ger till hunden.”

Foto: TOMAS ONEBORG
Sara Lee Magnusson, 27 år, kock, Stockholm: ”Jag jobbar med mat och vet att den håller mycket längre än till bäst-före-datumet. Därför luktar jag och smakar för att avgöra om maten är okej.”

Sara Lee Magnusson, 27 år, kock, Stockholm: ”Jag jobbar med mat och vet att den håller mycket längre än till bäst-före-datumet. Därför luktar jag och smakar för att avgöra om maten är okej.”

Foto: TOMAS ONEBORG
Tina Araghi, 21 år, student, Iran: ”Vi slänger aldrig bort mat, blir det över så äter vi den dagen efter eller på kvällen. Jag är muslim och i vår religion är det synd att kasta bort mat. Utgången mat smakar jag på för att se om den fortfarande är okej.”

Tina Araghi, 21 år, student, Iran: ”Vi slänger aldrig bort mat, blir det över så äter vi den dagen efter eller på kvällen. Jag är muslim och i vår religion är det synd att kasta bort mat. Utgången mat smakar jag på för att se om den fortfarande är okej.”

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons