Enkät: Därför väljer vi att gå vidare i karriären

Under strecket
Publicerad
Rozita Dadras, HR-partner, IBM Global technology services:
1) Medarbetarna måste få utveckling och få känna stöd i att de är på väg i rätt riktning. Jag tror att man behöver satsa mer på att behålla sin personal även i svåra tider, annars kommer de göra sig redo för att lämna när det blir bättre ekonomi igen.
2) Jag kom faktiskt direkt från universitetet hit för åtta år sedan. Jag har många gånger funderat på om gräset är grönare på andra sidan men kommit fram till att jag får det stöd och den utveckling jag behöver här.

Rozita Dadras, HR-partner, IBM Global technology services: 1) Medarbetarna måste få utveckling och få känna stöd i att de är på väg i rätt riktning. Jag tror att man behöver satsa mer på att behålla sin personal även i svåra tider, annars kommer de göra sig redo för att lämna när det blir bättre ekonomi igen. 2) Jag kom faktiskt direkt från universitetet hit för åtta år sedan. Jag har många gånger funderat på om gräset är grönare på andra sidan men kommit fram till att jag får det stöd och den utveckling jag behöver här.

Foto: INGVAR KARMHED
Johannes Crona, vd Coachhuset:
1) Om den här gruppen, high potentials eller vad man nu väljer att kalla dem, inte blir sedda och inte får individuellt utvecklingsstöd kommer de inte stanna. Och det kostar rätt mycket pengar att få in dem i företaget.
2) Jag var ju vanlig anställd för två år sedan, det var mycket resande och jag kunde inte styra min tid och fick då inte ihop vardagen med barn. Nu, som egenföretagare, äger jag min egen tid.

Johannes Crona, vd Coachhuset: 1) Om den här gruppen, high potentials eller vad man nu väljer att kalla dem, inte blir sedda och inte får individuellt utvecklingsstöd kommer de inte stanna. Och det kostar rätt mycket pengar att få in dem i företaget. 2) Jag var ju vanlig anställd för två år sedan, det var mycket resande och jag kunde inte styra min tid och fick då inte ihop vardagen med barn. Nu, som egenföretagare, äger jag min egen tid.

Foto: INGVAR KARMHED
Catarina Myhrman, gruppchef inom kapacitetsfrågor, Teracom:
1) Inte tillräckligt med feedback. Jag som 80-talist tror att jag kan få vilka jobb jag vill och vill ha ett kvitto på att jag gör ett bra jobb och hela tiden utvecklas.
2) Nu har jag varit på Teracom sedan 2006. Några gånger har jag sökt mig vidare, drivet finns där, men de har hela tiden kunnat ge mig det jag signalerar att jag behöver.

Catarina Myhrman, gruppchef inom kapacitetsfrågor, Teracom: 1) Inte tillräckligt med feedback. Jag som 80-talist tror att jag kan få vilka jobb jag vill och vill ha ett kvitto på att jag gör ett bra jobb och hela tiden utvecklas. 2) Nu har jag varit på Teracom sedan 2006. Några gånger har jag sökt mig vidare, drivet finns där, men de har hela tiden kunnat ge mig det jag signalerar att jag behöver.

Foto: INGVAR KARMHED
Alexander Högman, nordisk reklamchef, Renault:
1) Många lovar balans i tillvaron och frihet att komma och gå som du vill, men i själva verket fungerar det inte alls med företagskulturen.
2) Främst just att jag inte fått ihop balansen och otydlighet kring utvecklingsmöjligheter.

Alexander Högman, nordisk reklamchef, Renault: 1) Många lovar balans i tillvaron och frihet att komma och gå som du vill, men i själva verket fungerar det inte alls med företagskulturen. 2) Främst just att jag inte fått ihop balansen och otydlighet kring utvecklingsmöjligheter.

Foto: INGVAR KARMHED
Louise Edlund, it-konsult, Cybercom:
1) Att personalen inte blir sedd och uppmärksammad för det de gör. Som konsult är jag mycket ute hos kund och då är det viktigt att känna närhet till hemföretaget.
2) Tråkiga arbetsuppgifter. Och när jag senast valde arbetsgivare tänkte jag mycket på att kulturen skulle passa med mina egna värderingar.

Louise Edlund, it-konsult, Cybercom: 1) Att personalen inte blir sedd och uppmärksammad för det de gör. Som konsult är jag mycket ute hos kund och då är det viktigt att känna närhet till hemföretaget. 2) Tråkiga arbetsuppgifter. Och när jag senast valde arbetsgivare tänkte jag mycket på att kulturen skulle passa med mina egna värderingar.

Foto: INGVAR KARMHED
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons