Annons
X
Annons
X

”Enhetligt bildspråk är extremt viktigt”

Bilderna vi ser i bostadsannonserna i dag är ljusår från dem som presenterades för tio år sedan. Då kunde det vara lite stökigt och det gjorde ingenting om några sladdar syntes. – Nu är det extremt noga, säger Per Olofsson, mäklare på Fastighetsbyrån.

Han har arbetat som mäklare sedan 2006 och i början fick han fotografera själv. Per Olofsson berättar att både sladdar och dammsugare kunde fastna på annonsbilden på den tiden.

–Det gjorde inte så mycket, folk reagerade inte. Jag kommer ihåg att bilderna såg väldigt olika ut beroende på vilken mäklare som hade tagit dem.

Nu ska alla bilderna hänga ihop och bilda en helhet. Enligt Per Olofsson är det extremt viktigt att firman har enhetligt bildspråk.

Annons
X

–Allt har utvecklats och medvetenheten om stylingen är hög. Man vill förmedla bostadens funktion men även känslan i den, säger han.

Fastighetsbyrån anlitar ett externt företag för fotografering. Per Olofsson håller med om att samarbetet mellan fotografen och mäklaren är viktigt men säger att mäklarna oftast har ett par fotografer de jobbar med frekvent och litar på.

– Jag, fotografen och personen som säljer bostaden måste vara överens. Det viktigaste för mig är att kunden är nöjd.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X