Engqvist ska ta fram S-program

Veteranen Lars Engqvist blir den som leder arbetet med att ta fram ett nytt partiprogram för Socialdemokraterna. En maktposition, enligt S-kännaren Christer Isaksson. Partiet har kritiserats internt för att ha otydlig politik, något som Engqvist skyller på partikongressen.

Under strecket
Publicerad
Lars Engqvist, ny huvudsekreterare för Socialdemokraternas programkommission.

Lars Engqvist, ny huvudsekreterare för Socialdemokraternas programkommission.

Foto: SCANPIX
Annons

Den senaste tiden har S skakats av intern kritik, bland annat mot Håkan Juholts partiledarskap och en otydlig politik. Hösten har kantats av bidragsskandal och katastrofala opinionssiffror. Lars Engqvist, som med omedelbar verkan hoppar av uppdraget som styrelseordförande för Sveriges Television för att bli huvudsekreterare i programkommissionen, menar att ett problem för partiet är att besluten på senaste kongressen var otydliga.

– Det är inte alldeles klart var socialdemokratin står när det gäller privata entreprenörer i välfärden. Å ena sidan säger man i det beslut som togs att alla pengar som satsas ska gå till välfärden. Men samtidigt säger man att man accepterar privata aktiebolag som faktiskt strävar efter vinst. Vad menar vi egentligen?

Annons
Annons
Annons