Annons
X
Annons
X

England vill införa nätsäkerhet på schemat i grundskolan

Internetsäkerhet. Det kan komma att stå på schemat för elever i engelska grundskolor från och med 2011.

Lektioner i nätsäkerhet håller på att bli en obligatorisk del av läroplanen i engelska grundskolan, enligt ett förslag som är en del av en ny statlig satsning kallad ”Klicka smart, klicka säkert”. Det skriver brittiska
BBC.

Åtgärderna har utformats av the UK council for child internet safety, UKCCIS, ett nytt brittiskt organ som består av 140 olika organisationer.

En omfattande informationskampanj om nätsäkerhet riktad mot barn kommer att inledas i februari 2010 och tanken är att nätsäkerhet ska införas börja läras ut i engelska skolor från 2011.

Annons
X

Kampanjen går ut på att få barn att inte lägga ut personlig information på internet, blockera skräppost på sociala nätverk och rapportera olämpligt innehåll till ansvariga för sajten.

Enligt de nya förslagen ska onlinesäkerhet läras ut till alla elever från fem års ålder i England som en del av samhällsundervisningen.

Bland de 140 organisationerna i UKCCIS finns Google, Microsoft och Facebook, som alla är mycket positiva till utbildning i nätsäkerhet i skolan.

– Vi är starka anhängare av utbildningskampanjen som ett annat sätt att få ut detta budskap och hjälpa ungdomar att komma ihåg hur viktigt det är med säkerhet på Internet, säger en talesperson för Google till BBC.

Men alla är inte lika positiva. Anastasia de Waal på tankesmedjan Civitas befarar att lärare inte kommer hinna täcka alla delar av nätsäkerhetens aspekter på ett djupare plan.

– Läroplanen är redan kraftigt överbelastad. Det är svårt för lärare att få med allt, säger hon till BBC.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X