Recension

Att våga hoppas. Tankar om den amerikanska drömmen (The Audacity of Hope. Thoughts on Reclaiming the American Dream)Engagerad Obama om politikens villkor

Under strecket
Publicerad
Annons

De flesta tidningsläsare jorden runt har bekantat sig med Barack Obamas namn. Men många har förmodligen vaga begrepp om vad han står för politiskt. Bästa sättet att lära känna honom är att läsa hans egna böcker: memoarboken ”Min far hade en dröm” och Att våga hoppas. Tankar om den amerikanska drömmen, som utgavs i USA 2006. Det kanske mest anmärkningsvärda är att Obama själv har skrivit böckerna. Det röjer att vi har att göra med en reflekterande person, en som har ett ärende och förmåga att förmedla det till omvärlden.

Det övergripande temat i ”Att våga hoppas” är att politiken i Washington inte fungerar längre, att lobbyister och penningdonatorer har på tok för stor makt och att det behövs en ny politik byggd på samarbete och samförstånd. Det temat, som även präglade Obamas segerrika primärvalskampanj, är egentligen urgammalt, låt vara att det var länge sedan det framfördes med sådan glöd.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons