Eneroth träffar EU-kommissionär om Nextjet

Regeringen undersöker möjligheterna att få undantag från EU:s upphandlingsregler för att få igång flygtrafiken snabbt efter Nextjets konkursansökan. Arkivbild.
Regeringen undersöker möjligheterna att få undantag från EU:s upphandlingsregler för att få igång flygtrafiken snabbt efter Nextjets konkursansökan. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Regeringen undersöker möjligheterna att få undantag från EU:s upphandlingsregler för att få igång flygtrafiken snabbt efter Nextjets konkursansökan. En träff med den ansvariga EU-kommissionären är inbokad.

– Vi kräver att regeringen vänder på alla stenar, säger Jessica Rosencrantz, vice ordförande (M) i riksdagens trafikutskott.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Regeringen måste omgående ta reda på om det finns några vägar att få undantag från reglerna som gör att linjerna till Gällivare och Arvidsjaur inte ska behöva vara utan trafik till i höst. Det anser Alliansen efter att trafikutskottet informerats av Trafikverkets generaldirektör om läget efter Nextjets konkurs.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) säger till TT att han och näringsdepartementet jobbar så hårt och snabbt det går för att göra det som Alliansen och inte minst strandsatta resenärer, kommunpolitiker och oroliga företagare vill. Ett första, viktigt möte är inbokat med den ansvariga EU-kommissionären Violeta Bulc under onsdagen den 23 maj.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons