Annons

”Enda vägen för M till makten – säg ja till SD”

Partiledarna Jimmie Åkesson (SD) och Ulf Kristersson (M).
Partiledarna Jimmie Åkesson (SD) och Ulf Kristersson (M). Foto: Claudio Bresciani/TT

Utan ett beslutsamt agerande från Moderaterna kommer Sverige att under överskådlig tid regeras av Socialdemokraterna. Det skriver Sebastian Holmberg, studentföreningen Heimdal.

Under strecket
Publicerad

Att Sverige och borgerligheten befinner sig i ett nytt politiskt läge har vid det här laget upprepats av så många politiska analytiker och tyckare att man nästan blivit trött på att höra det. Det förändrar inte att det är sant – den svenska borgerligheten befinner sig efter Alliansens sammanbrott i ett politiskt landskap som verkligen är helt nytt.

Under de senaste åren har Föreningen Heimdal gjort tre inspel på SvD Debatt. Först fördömde vi i skarpa ordalag decemberöverenskommelsen (28/12 2014), sedan krävde vi en mer ansvarsfull invandringspolitik (26/8 2015), och slutligen varnade vi för att Centerpartiets och Liberalernas illojala hållning i regeringsfrågan skulle utplåna Alliansen (12/11 2018). Alla artiklarna var kontroversiella när de publicerades, men tiden gav oss rätt. Vår linje visade sig vara den som resten av högern anslöt sig till, om än med viss fördröjning.

Annons
Annons
Annons