X
Annons
X
Recension

Souvenir Enastående Huppert räddar dammig schlagerfilm

En gång tvåa efter Abba i Eurovision Song Contest, nu bortglömd vid löpande bandet – tills unge Jean dyker upp. Jeanette Gentele ser en dammig schlagerskildring där endast huvudrollsinnehavaren Isabelle Hupert glänser.

Isabelle Huppert som Laura. Foto: Njutafilms
Läs mer om Biovåren 2017

Isabelle Huppert skulle självklart ha fått en Oscar för bästa skådespelerska för sin insats i "Elle", ja för hela sin enastående karriär, i stället för Emma Stone i "La La Land", vars insats var hygglig men inte märkvärdig. I den medelmåttiga "Souvenir" visar Huppert åter igen hur fantastisk hon är. Hennes spel, spelet i hennes ansikte, blir en helt egen film i filmen.

Denna gång är hon en bortglömd schlagersångerska som hade en hit 1974, som hon kom tvåa med efter Abba vid Eurovision Song Contest, sägs det. Nu sitter hon vid det löpande bandet i en matfabrik och dekorerar patéer. På bussen läser hon Marilyn French. Hemma i den brunmurriga lägenheten tittar hon på frågeprogram i tv och dricker whisky. Hon är mycket ensam. Så kommer en dag en ung man på 22 år, Jean, till fabriken och upptäcker vem hon är, eller har varit och vill dra upp henne i rampljuset igen. På en tillställning i hans boxningsklubb sjunger hon på nytt sin hit "Souvenir".

Isabelle Huppert som Laura.

Foto: Njutafilms Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X