Hitta DorisEn upprepning av ett vinnande koncept

Bläckfisken Ingvar (Lennart Jähkel/Ed O'Neill) och Doris (Ulla Skoog/Ellen DeGeneres) på jakt efter den sistnämndas föräldrar.
Bläckfisken Ingvar (Lennart Jähkel/Ed O'Neill) och Doris (Ulla Skoog/Ellen DeGeneres) på jakt efter den sistnämndas föräldrar. Foto: Pixar
Publicerad
Annons

Filmen om den lilla överbeskyddade clownfisken Nemo, vars far trotsar alla rädslor för att återfinna sin son, blev en enorm succé när när den kom 2003, både hos kritiker och publik. Den vann en Oscar för bästa animerade film och är än i dag den bäst säljande dvd:n någonsin.

Och för en gångs skull var filmens tokiga sidekick av honkön. Den oerhört glömska och modiga palettkirurgfisken Doris blev en tittarfavorit, mycket tack vara Ellen DeGeneres röstinsatser. Ulla Skoog gjorde den svenska versionen med den äran och återkommer även på ett strålande sätt i denna uppföljare som också repriserar en stor del av handlingen. Den här gången är det inte Nemo som ligger risigt till, utan Doris tur att bli uppfiskad efter att hon korsat havet på jakt efter sin familj. Och Nemo får övertala sin fege far att de återigen ska lifta med de gotländska surfkillarna till havssköldpaddor för att återfinna henne.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons