Concrete cowboyEn unik Netflix-film att gilla – trots slitna manér

Idris Elba och Caleb McLaughlin i ”Concrete cowboy”.
Idris Elba och Caleb McLaughlin i ”Concrete cowboy”. Foto: Netflix

Unge Cole skickas till sin pappa i norra Philadelphia. Nu måste de försöka bygga upp en far–son-relation samtidigt som Cole introduceras i områdets säregna ridklubbs-subkultur.

Publicerad
Caleb McLaughlin och Jharrel Jerome i ”Concrete cowboy”.

Caleb McLaughlin och Jharrel Jerome i ”Concrete cowboy”.

Foto: Netflix
Annons

Först, ett röstmeddelande till en mamma. Inte utan empati förklarar rektorn för North Detroit high school att Cole har varit i slagsmål igen, och att skolan inte kan göra mer. Det blir relegering, igen. Men när de satt sig i bilen märker Cole att den här gången är det ändå något som är annorlunda. Alla hans kläder ligger i plastpåsar i baksätet. Hans mamma kör de dryga 90 milen österut till Philadelphia, till den pappa som Cole bara har vaga minnen av. När hon dumpar honom på en gata sent på kvällen och kör iväg gråtande, tipsar en kvinna på en veranda om att hans pappa är i stallet. I stallet?

Cole hittar mycket riktigt ett gäng svarta män i cowboyhattar runt hörnet, sittande kring en lägereld, mittemot ett risigt stall. Upplevelsen blir inte mindre surrealistisk när de kommer till pappans ingrodda lya och Cole inser att det står en häst i vardagsrummet, mittemot den nedsuttna soffan som det är meningen att han ska sova i.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons