Annons

PiastEn udda fågel i Krogstockholm

Vävda bonader, vodka och rejäl polsk mat. Krogguiden trivs på lilla Piast som sticker ut i ett mångt och mycket uniformt Krogstockholm.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Den polska bistron Piast ligger på Tomtebogatan.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 3

Piast har ett tiotal platser och inredningen är långt ifrån sparsmakad.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 3

Fågel helsteks i restaurangens rostersserie.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 3

Ett stenkast från folkliga Rörstrandsgatan där kaféerna och restaurangerna ligger sida vid sida ligger den udda fågeln Piast. Udda för att Stockholm är fattig på krogar med kök från andra länder än Italien, Thailand och Kina men också för att vi inte är bortskämda med restauranger med viss autenticitet. Den polska lilla bistron känns äkta från det att vi tar de första stegen en halv trappa ner på Tomtebogatan.
Guldtapeter och sofftyg i brokad, vävda bonader och finporslin. Sparsmakat är inget ord som används i beskrivningen av Piast. Och det är befriande. Vi trivs direkt.

**Menyn, som regelbundet **justeras, är fortfarande i slutet av augusti sommarkort trots att hemsidan talar om att höstmeny gäller från och med 18 augusti. Detta gör att valmöjligheterna är något begränsade. Den enda förrätten, rödbetssoppa med ägghalvor, är frisk och sval. När vi vill dela två på en soppa så serveras den vänligt i två småskålar.

Annons
Annons
Annons
Annons