Annons

Fredric Karén:En tidning med hängivna läsare står aldrig ensam

Stampens styrelseordförande samt huvudägare Peter Hjörne och koncernchef Martin Alsander under pressträffen på Svenska mässan i Göteborg i måndags då koncernen ansökte om rekonstruktion.
Stampens styrelseordförande samt huvudägare Peter Hjörne och koncernchef Martin Alsander under pressträffen på Svenska mässan i Göteborg i måndags då koncernen ansökte om rekonstruktion. Foto: Frida Winter/TT
Publicerad

Att backa in i framtiden är sällan en lyckad strategi. I synnerhet inte om framtiden man siktar mot är snabbrörlig, föränderlig och väldigt diffus. Den situation mediebolaget Stampen befinner sig i just nu är på inga sätt avundsvärd. Medan resten av den svenska mediemarknaden kämpar med att definiera och ta position på den digitala arenan ägnar sig Stampen åt akut livräddning.

Ledningen har fått en överrock i form av rekonstruktören Christian Andersch. Hans mål de kommande tre månaderna är att hitta nya finansiärer och samtidigt hålla bankerna på gott humör för att på så vis undvika konkurs. Om han lyckas, och vad som sedan återstår av Stampen vet ingen. Men det är sannolikt att koncernen ser annorlunda ut jämfört med i dag.

Annons
Annons
Annons