Annons
X
Annons
X

En skadad vid manifestation mot våld

En man i 60-årsåldern skadades av en flygande sten under en manifestation mot våld i Husby i dag. ”Fruktansvärt”, säger initiativtagaren till mötet.

Av SvD
En man träffades av en sten i huvudet under manifestation i Husby på onsdagen och fick plåstras om på plats.
En man träffades av en sten i huvudet under manifestation i Husby på onsdagen och fick plåstras om på plats. Foto: TOMAS ONEBORG

Flera hundra personer samlades i eftermiddags i Stockholmsförorten Husby för att manifestera mot både poliens våld och vandaliseringen som pågått de senaste nätterna.

Det som har hänt här just nu är fruktansvärt.
Arne Johansson

Tillställningen som gick lugnt tillväga hade pågått i ungefär en timme när en passerande person kastade en sten som träffade en man i 60-årsåldern som satt på en parkbänk. Mannen började blöda och fick genast hjälp av människor på plats. Upprördheten var stor bland de ansamlade på torget, enligt SvD:s utsände reporter.

Annons
X

– Det är fruktansvärt, jag blev skitförbannad, men det är ändå en isolerad händelse. Den här manifestationen visar att folk sluter upp och är angelägna om att det ska bli lugnt igen, säger Arne Johansson, sammankallande i nätverket Järvas framtid.

Stenkastaren försvann undan från platsen och den skadade mannen hjälptes till vård av polis.

Manifestationen återupptogs direkt efter att mannen fått hjälp.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Polisen har inte kunnat gripa någon misstänkt och kallar det för en isolerad händelse.

  Oroligheter har pågått de senaste nätterna i flera förorter till Stockholm. Bilar har stuckits i brand och när räddningstjänsten kommit har även personalen angripits, varpå polis fått ingripa. Dagens manifestation var en protest mot både polisvåld och vandaliseringen.

  Mer om oroligheterna i Stockholm

  SvD.se

  Annons
  Annons
  X

  En man träffades av en sten i huvudet under manifestation i Husby på onsdagen och fick plåstras om på plats.

  Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 3

  Nätverket Järvas Framtid anordnade på onsdagen en manifestation på Husby torg mot polisvåld och vandalisering i västra Stockholmsförorten Husby.

  Foto: ROGER VIKSTRÖM Bild 2 av 3

  Poliser från västerort var ute på Husby torg för att prata om de senaste nätternas händelser.

  Foto: LEIF R JANSSON Bild 3 av 3
  Annons
  X
  Annons
  X