The shrink next doorEn serie som inte är intresserad av sin story

Will Ferrell och Paul Rudd i ”The shrink next door”.
Will Ferrell och Paul Rudd i ”The shrink next door”. Foto: Apple TV+

Verklighetsbaserade ”The shrink next door” har stoff för en fascinerande berättelse. Serien misslyckas dock med att besvara – eller ens intressera sig – för de frågor som gör den intressant.

Under strecket
Publicerad
”The shrink next door” baseras på en sann historia.

”The shrink next door” baseras på en sann historia.

Foto: Apple TV+
Annons

Det finns otaliga ingångar till den här verklighetsbaserade berättelsen om en gränslöst girig psykoterapeut och den hjärtskärande hjälplösa patienten som blir manipulerad och plundrad på den ena dollarmiljonen efter den andra under en relation som sträcker sig över 27 år. Det finns så många trådar att nysta i, inte minst detta med fäder och söner och vad vi bär med oss från våra mer eller mindre deformerande uppväxter.

Det vill säga: i teorin förhåller det sig så, men problemet är att då får man i allt väsentligt nysta på egen hand. Själva berättelsen är egentligen inte behjälplig alls och materialet, såsom det presenteras, lämpar sig illa för just nystande. Serien nystar liksom inte i sig själv, intresserar sig inte nämnvärt för sitt eget förhållandevis outgrundliga mysterium: Hur kan en välbeställd och rimligt välfungerande (om än han har vissa utmaningar med konflikthantering) företagsledare låta hela sin tillvaro och större delen av sin förmögenhet bli konfiskerade av en snacksalig parasit? Hur är ett sådant maktövertagande faktiskt möjligt? Varför uppbådar Marty (Will Ferrell) inte något motstånd alls och hur lyckas han utestänga alla invändningar från en bekymrad omgivning?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons