Annons
X
Annons
X

En person avliden under Lidingöloppet

En person har avlidit i samband med Lidingöloppet i Stockholm, enligt polisen.

En person avled och en fördes till sjukhus under Lidingöloppet på lördagen.
En person avled och en fördes till sjukhus under Lidingöloppet på lördagen. Foto: SCANPIX

En person har avlidit i samband med Lidingöloppet i Stockholm idag. Uppgifterna bekräftas av polisens ledningscentral, som assisterat sjukvården i samband med händelsen.

Elisabeth Hansson, pressansvarig för Lidingöloppet, säger att det är en man som avlidit under lördagens 15-kilometerslopp. Enligt arrangören drabbades mannen av hjärtstopp fyra kilometer från mål.

– Tyvärr var det en person som segnade ner under loppet. Han fick hjälp på plats, och fördes sedan till sjukhus, men avled, säger Elisabeth Hansson.

Annons
X

SOS Alarm fick larmet strax före klockan 13, och den första ambulansen anlände 27 minuter senare.

– 12.52 kom larmet till oss. Två ambulanser skickades ut på en gång. Sedan var den ena framme klockan 13.19, säger Jana Ericsson, passledare vid SOS Alarm.

Men enligt arrangören fanns sjukvårdskunnig personal på plats runt banan. Lidingöloppets pressansvariga uppger att ambulans larmats av någon i publiken. Arrangören hade dock egna ambulanser på området. Därför var ambulanspersonal på plats inom två minuter efter händelsen, säger Elisabeth Hansson.

– När de kom fram hade hjärt- och lungräddning redan påbörjats. En ambulans från Lidingö var där inom tio minuter. Därefter kom en akutläkare från KS efter 20 minuter. Det var en väldigt snabb insats, säger Elisabeth Hansson.

Enligt arrangören var det med fyra kilometer kvar av loppet som mannen föll ihop. Han ska då ha fått sjukvårdshjälp på plats. Om den avlidne hade hälsoproblem sedan tidigare är oklart.

Enligt presstjänsten på Karolinska har två personer förts till sjukhus i samband med loppet, varav den ene var den avlidne. En annan deltagare i loppet vårdas nu på sjukhuset. I det fallet är läget stabilt.

Annons
Annons
X

En person avled och en fördes till sjukhus under Lidingöloppet på lördagen.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X