Recension

Så vinner du kommunikationskriget. Med berättelsen som vapen”En på många sätt gräslig bok”

Per Schlingmann (född 1970) har en fil kand i nationalekonomi från Göteborgs universitet. Han var partisekreterare för Moderaterna 2006–2010. I november 2014 lämnade han partiet.
Per Schlingmann (född 1970) har en fil kand i nationalekonomi från Göteborgs universitet. Han var partisekreterare för Moderaterna 2006–2010. I november 2014 lämnade han partiet. Foto: Yvonne Åsell/SVD

Substanslös, repetitiv och stilistiskt infantil. När Moderaternas förre partisekreterare analyserar det digitala landskapet visar han en människosyn som sänder kalla kårar nedför ryggraden på Sam Sundberg.

Under strecket
Publicerad
Annons

Ju mer jag läser av Per Schlingmann desto mer obegripligt förefaller det att han var ett av snillena bakom Nya Moderaterna. Den djärva varumärkesomdaningen måste betraktas som den mest framgångsrika i modern svensk historia, en listig kursändring som inte bara förändrade Sveriges näst största parti utan hela det politiska landskapet och i förlängningen, via två valsegrar, vårt land.

Det hade känts betryggande om en diabolisk mästerstrateg låg bakom de framgångarna, men allt Schlingmann har publicerat sedan han slutade som partisekreterare pekar på att han förlorade sina superkrafter när han lämnade Fredrik Reinfeldts sida, alternativt inte hade några till att börja med.

Annons
Annons
Annons