X
Annons
X

En oförbätterlig chokladkaka

Inget slår en god chokladkaka. Varken som dessert eller som samtalsämne på en bjudning. Redan när jag växte upp florerade receptsnacket om diverse kladdkakor som var enkla att göra och effektfullt goda. Då skulle de gärna vara mörkt bruna och sega som skosulor, vilket man åstadkom genom tillräckligt mycket socker, ­kakao och gärna äkta smör.

Det sistnämnda gäller fortfarande, men i chokladnörderiernas spår har vi börjat ställa allt ­högre krav på de krämiga chokladkakorna. Nu ska det inte bara vara mängder av kakao i utan hellre flera chokladkakor, och det duger inte med blockchoklad. Nej, fina chokladkakor med 70-procentig kakaohalt ska det vara. Jag kände därför för en tid sedan att det var dags att förnya chokladreceptbanken. En koll bland de många kokböckerna (som annars mest är tittisar i bokhyllan eftersom jag är en sådan förhärdad frihandslagare) visade att det fanns en hel del spännande saker att utforska.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X