Christina Nilsson repeterar Verdis ”Aida” i Gäddviken, Kungliga Operans scenverkstad. Det är hennes första riktigt stora uppgift, en drömroll, med musik som går rakt in i hjärtat.
Christina Nilsson repeterar Verdis ”Aida” i Gäddviken, Kungliga Operans scenverkstad. Det är hennes första riktigt stora uppgift, en drömroll, med musik som går rakt in i hjärtat. Foto: Lars Pehrson

En ny Nilsson tar ton: ”Ska sjunga i resten av mitt liv”

Sveriges senaste sopranstjärna har ett sångarnamn som förpliktar. Snart debuterar Christina Nilsson på Kungliga Operan med en riktig drömroll: Aida i ett av Verdis mest mytomspunna verk.

Publicerad
Efter reklamen visas:
Christina Nilsson repeterar Verdis ”Aida”

Ute råder dyster januaridimma, men i Kungliga Operans repsal vid Gäddviken i Nacka duellerar två glödheta sångerskor: Christina Nilsson och Katarina Dalayman sjunger ut för fullt i sina roller som den etiopiska kungadottern Aida, slavinna vid det egyptiska hovet, och kungadottern Amneris. Båda röstfajtas de om samma omöjliga kärlek i detta dystopiska triangeldrama – den egyptiske fältherren Radamès som görs av den unge debutanten Ivan Defabiani. Italienaren avslöjar sitt ursprung genom skorna; tunna, eleganta i läder mitt i det nordiska snögloppet.