Annons

En modern kvinna intar Dramaten nästa år

Suzanne Osten är aktuell igen på Dramaten 2020. Hösten 2018 satte hon upp ”Fenix” på nationalscenen.
Suzanne Osten är aktuell igen på Dramaten 2020. Hösten 2018 satte hon upp ”Fenix” på nationalscenen. Foto: Maja Suslin/TT

Suzanne Osten återkommer till Dramaten 2020 med en handlingskraftig kvinna. I höst spelas klassiker och ”Häxjakten”, ett aktuellt tema när nationalscenen samarbetar med Kulturhuset Stadsteatern på Elverket.

Under strecket
Publicerad

Johan Ulveson och Jonas Karlsson ska spela Becketts ”I väntan på Godot” på Dramatens lilla scen i höst.

Foto: Sören Vilks

Både Dramaten och Kulturhuset Stadsteatern är stängda för renovering men nu slår de sina påsar ihop – på Elverket, där Arthur Millers ”Häxjakten” får premiär den 14 september. Regisserar gör Alexander Mørk-Eidem som slog igenom på Stockholms stadsteater och numera är knuten till Dramaten. De 19 skådespelarna kommer från båda teaterhusen.

”I dag, när det pågår en häxjakt varje vecka, tror jag att vi på ett helt annat sätt än för några år sen kan ta till oss metaforen häxjakt. Jag är intresserad av vilka mekanismer som finns och som får oss att reagera på olika sätt. Vissa deltar i häxjakterna, vissa tar avstånd och vissa vänder bara bort sitt ansikte”, säger Alexander Mørk-Eidem i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons