En mer eftertänksam Holstein åter i Sverige

Johan Staël von Holstein ser ut att må alldeles förträffligt. Han har gått ner i vikt och är lika entusiastisk, om än något mer eftertänksam, som under it-bubblans dagar, då det räckte med att han hostade för att det skulle bli rubriker i affärs- och kvällspressen. Många anser antagligen att han mår betydligt bättre än han förtjänar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Johan Staël von Holstein har i den svenska efterbubbledebatten fått skulden både för själva bubblan och för att den sprack. Han har häcklats av samma press som tidigare hissade honom till toppen, enligt mediernas egna logik. Och många är de besvikna och numera fattiga aktieägare som trott på hans ofta överentusiastiska beskrivningar av sitt Icon Medialab och den gigantiska marknad som skulle öppna sig.
Nu har han tillsammans med sin familj flyttat tillbaka till Sverige efter fyra år utomlands. Han har flyttat in i en nyrenoverad villa i Saltsjöbaden, utanför Stockholm. Villan hyr han för övrigt av sitt eget bolag som äger den. Huset köptes för flera år sedan som en ren investering, säger Johan Staël von Holstein, och tanken var att den skulle säljas när den var färdigrenoverad.

– Visst har jag fått gliringar för det där huset, men det är antagligen bara en tillfällig lösning. Jag är faktiskt förvånad över att folk inte är elakare mot mig med tanke på allt som skrivits i tidningarna sedan jag flyttade,
säger Johan Staël von Holstein.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons