Annons

Tove Lifvendahl:En match utan riktigt resultat

Det här är ingen riksdagsdebatt. Divock Origi sparkar in det fjärde målet i semifinalen i tisdags.
Det här är ingen riksdagsdebatt. Divock Origi sparkar in det fjärde målet i semifinalen i tisdags. Foto: Peter Byrne / TT
Under strecket
Publicerad

Det handlar nog om förväntningar. Under tisdagskvällen kunde man på den anrika fotbollsstadion Anfield se Liverpool göra en historisk returmatch mot Barcelona i Uefa Champions League. Trots frånvaron av sina två toppspelare Mohamed Salah och Roberto Firmino, vann hemmalaget med förkrossande 4-0, vilket tar dem till final. I teorin borde det inte ha hänt, men hände ändå. Det var definitionen av en skräll, sådana som gör idrottens värld så evigt och andlöst fängslande. Det som inte kan hända, händer, och man vet aldrig när eller hur.

Dagen efter, på onsdagens förmiddag, tvangs man konstatera att det inte är riktigt samma rafflande sak med svenska riksdagsdebatter. De är så gott som skrällfria, och sköts så regelmässigt att det nästan blir parodiskt. Partiledarna känner varandras steg så väl i denna repeterade dans att de utan någon ansträngning möter sina motparter. Vi panelhönor känner igen varenda ankelsträckning.

Annons
Annons
Annons