Annons

Tove Lifvendahl:Mångmiljardsatsning betyder grav misskötsel

Statsminister Stefan Löfven (S) och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) under en pressträff på söndagen. Förklarade att staten misskött polisväsendet å det grövsta. Andra skäl till sjumiljarderssatsningar är svåra att se.
Statsminister Stefan Löfven (S) och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) under en pressträff på söndagen. Förklarade att staten misskött polisväsendet å det grövsta. Andra skäl till sjumiljarderssatsningar är svåra att se. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Under strecket
Publicerad

En och en halv timme innan Stefan Löfvens sommartal höll han presskonferens med Morgan Johansson. ”JUST NU: Satsning från regeringen”, rapporterade nyhetsmedierna. Socialdemokraterna twittrade: ”Vi satsar 7 miljarder på polisen 2018-2020. Största polissatsningen på 2000-talet för fler lösta brott, närvaro i hela landet + fler poliser”. Den delen av samarbetsregeringen som utgörs av Miljöpartiet, teg.

Det här är bara ett i raden av otaliga utspel från partierna under det valår som nu inleds med partiledarnas sommartal. Och det är en sådan chimär. Det är vårt eget fel; att partierna tror sig vinna på att sätta bilden av att de satsar på något, är för att vi i tillräckligt stor utsträckning svarar opinionsmässigt på sådana utspel.

Annons
Annons
Annons