Hälsa

En liten dos whiskey kan lindra förkylningssymptom

Glöm äckliga huskurer och verkningslösa tabletter – nu introducerar The Kitchnn ett lite trevligare recept mot förkylning.

Förkylningstiderna närmar sig med stormsteg och bakterierna sprids allt snabbare på kontoret. Känner du dig frustrerad över det ständiga hostandet och snörvlandet som du inte för ditt liv kan bli av med, trots huskurer och otaliga tabletter? Nu kan vi presentera en alternativ metod för att bli av med höstsnuvan.

Annons

Receptet, som publicerats av The Kitchn, är synnerligen enkelt och kallas mer eller mindre för ”en hostmedicin för vuxna”. Drinken innehåller 6 centiliter Bourbon, en halv citron (pressad), 1,2 deciliter vatten och en matsked honung. Blanda ingredienserna och värm sedan i mikro eller kastrull.

I artikeln betonas det visserligen att honungen är den verkliga hjälten i drinken, eftersom den verkar antiinflammatoriskt, men whiskey är inte så dåligt det heller:
– Alkohol gör att blodkärlen vidgas till viss del, säger Dr. William Schaffner, ordförande för förebyggande medicin vid Vanderbilt University Medical Center till ABC News, vilket gör det lättare för dina slemhinnor att hantera infektionen.

Innan du börjar häva i dig Manhattans på närmaste bar gör du dock klokt i att komma ihåg alkoholens vätskedrivande egenskaper. En drink kan göra dig gott, men tänj inte på gränserna.

Till Toppen