Annons
X
Annons
X
Vin & Mat
Recension

Miss Voon En konstgjord trevlighet

KONCEPTKROG Asiatiskt betyder ofta budget i krogvärlden. Den bilden bryter F12-gruppen mot med ambitiösa lyxkrogen Miss Voon. Tyvärr är fröken både opersonlig och obalanserad.

[object Object]
Namnet Miss Voon kommer från restaurangchefen Sindy Voon. Vad som händer med namnet om hon slutar är oklart. Foto: INGVAR KARMHED

Miss Voon

Typ
Lyx
Kontakt
Adress och tel: Sturegatan 22, 08-505 244 70

Öppet: Mån–tors, lör 17–01. Fre 17–02. Sön stängt. Lunch: Mån–fre 11.30–14.00. Mellanrätter: 95–210 kronor.

Betyg: 4 av 6

Det läckra namnet Miss Voon. Det asiatiska temat. Inredningen. Mycket har talat för att det här är höstens restaurang. Istället får vi anstränga oss för att inte låta vår besvikelse påverka betyget.

För besvikelse är upplevelsen, vid båda Krogguidens besök. Det hjälper inte att råvarorna kommer från grannbonden och tillagas enligt konstens alla regler om personalens trevlighet känns artificiell. Dessutom är enstaka rätter så svaga att personalen instämmer när testpersonen framför kritik.

Miss Voon låter Asien möta Europa. Man serverar enbart mellanrätter, ett koncept som vore sympatiskt om inte rätterna varierade så i kvalitet och storlek. Två viktiga faktorer som är omöjliga att förutse vid beställningen.

Annons
X

Allt följer en bestämt plan: musiken, menyn, hela designen. Men konceptkrogar kan ibland kännas en aning förutsägbara. F12-gruppens senaste skapelse riskerar att falla i denna fälla. Bröd? Nej, det har vi inte. Sänka musiken? Nej, det kan vi inte. Rosévin? Nej, det har vi inte. Och så vidare.

Tonfisken är utsökt tillagad och torskryggen gjord med känsla. Däremot är tom ka gai-soppan väl tam. Efter en stunds sökande i skålen hittar vi små men naggande goda bitar av Bosarpkyckling. Det känns lite snålt med dessa ynka gram kyckling. Lammet är perfekt tillagat med underbara tempuragrönsaker, men pilgrimsmusslan är tillredd till oigenkännlighet – skivad tunn och gömd i en soppa. Toppar och dalar.

Från sashimimenyn kan man addera flera minirätter. Vällagat, men 50 kronor för tio gram hårdlanserad chilensk wagyu-oxfilé, alltså 5000 kronor kilot – det kan man kalla avans.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Även efterrätterna är ojämna med valrhonafondanten som klart toppnummer. En dröm tillsammans med thaibasilikaglassen. Ingefärsbrûléen får godkänt trots att den inte smakar ingefära.

  Sammantaget råder liknande obalans mellan Miss Voons ambitiösa atmosfär och prissättning å ena sidan och Krogguidens upplevelse å andra. För en motsvarande varmrätt rekommenderas tre rätter, och med dessert landar då summan på uppemot 600 kronor per person – utan dryck. En måltid för det priset bör innehålla fler glada överraskningar.

  Annons
  Annons
  X

  Namnet Miss Voon kommer från restaurangchefen Sindy Voon. Vad som händer med namnet om hon slutar är oklart.

  Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 1
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X