Annons
Kommentar

Cecilia Hansson:En klassisk bad boy – en James Dean för 90-talet

Luke Perry slog igenom som hunken Dylan i tv-serien ”Beverly Hills 90210”, som började sändas i Sverige 1991.
Luke Perry slog igenom som hunken Dylan i tv-serien ”Beverly Hills 90210”, som började sändas i Sverige 1991. Foto: Spelling/TT

Skådespelaren Luke Perrys alltför tidiga död slänger mig tillbaka rakt in i 90-talets ”Beverly Hills”. Och den stora tonårsstriden Team Dylan vs Team Brandon.

Under strecket
Publicerad

Jason Priestley

Foto: James Stafford

Beskedet från bilradion drabbar mitt i sportlovsidyllen: Dylan har fått en stroke. Familjens lilla bil girar till på vägen. Att Bob Dylan är döende, är det månne Nobelpriset som bär skulden – all press som det orsakat? Sedan förstår vi. Det är inte den Dylan, utan han som ägde namnet under hela 1990-talet.

Tv-serien ”Beverly Hills 90210”, började sändas 1991 i Sverige. Den kretsade kring tonåringstvillingarna Brenda och Brandon Walsh och deras kompisgäng. Centralfiguren Dylan McKay var en klassisk bad boy med ett leende som vittnade om att han mycket väl visste hur snygg han var, en James Dean för 90-talet. I verkligheten hette Dylan Luke Perry, och beskedet om stroken – som ska leda till hans död – kastar förvisso inte min familjs lilla bil av vägen, men slungar oss drygt 25 år bakåt i tiden.

Annons
Annons
Annons