X
Annons
X

En k-pist riktas mot publiken i Avignon

Urbana, moderna kvinnor i Syrien, en fransk regering som störtas av upprorsmakare och aristokratins möte med nazismen. Under årets upplaga av den explosiva teaterfestivalen i Avignon (6–24 juli) blir teatern ett sanningsvittne som blottlägger vår komplexa politiska samtid – och dess kopplingar till historien.

Stjärnregissören Ivo van Hoves
Stjärnregissören Ivo van Hoves "Les damnés" handlar om en familj i 30-talets Tyskland som försöker bevara sitt stålverk. Foto: Christophe RAYNAUD DE LAGE

Den sjuttionde teaterfestivalen i Avignon är i full gång. Under tre varma juliveckor närmast exploderar den gamla påvestaden av teater, upptåg, gyckel och allvarliga samtal om kultur, människa och samhälle. Stämningen eldas på av konstnärerna från "Off-festivalen", som i full kostym och galna utspel på gator och torg marknadsför mer än 1 400 scenkonstuppsättningar.

Stjärnregissören Ivo van Hoves "Les damnés" handlar om en familj i 30-talets Tyskland som försöker bevara sitt stålverk.

Foto: Christophe RAYNAUD DE LAGE Bild 1 av 3

"Alors que j'attendais" handlar om Syrien och vanliga människors möjligheter: kan man göra uppror sekulärt och pacifistiskt, utan att sälla sig till jihadister?

Foto: Christophe RAYNAUD DE LAGE Bild 2 av 3

Den hisnande scenografin i Georg Büchners "Lenz".

Foto: Christophe RAYNAUD DE LAGE Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X