Annons

En jakt på klassiker

NYCKELPLAGG Skimmer, färg, välskräddat – och flera märken som är trogna sin signaturstil. Det svenska mode som når butik i höst har just visats i Stockholm. SvD:s Sofia Hedström har tittat närmare på de mest intressanta kollektionerna.

Under strecket
Publicerad
Foto: KRISTIAN LÖVEBORG Bild 1 av 8
Foto: MINIMARKET Bild 2 av 8
Foto: KRISTIAN LÖVEBORG Bild 3 av 8
Foto: KRISTIAN LÖVEBORG Bild 4 av 8
Foto: KRISTIAN LÖVEBORG Bild 5 av 8
Bild 6 av 8
Foto: KRISTIAN LÖVEBORG Bild 7 av 8
Foto: KRISTIAN LÖVEBORG Bild 8 av 8

Minimarket mognar och blir både bekvämare och exklusivare – numera sker stora delar av tillverkningen i Italien. Höstkollektionen innehåller en rad nyckelplagg som den långa blåklintsblå vintervästen i ull som kan bäras över skinnjackan när temperaturen sjunker, dykardräktskostymer – i ett neoprenliknande material som ger stela plagg – och stickade tröjor där guldtråden lagts in för hand. Samtliga tryck är inspirerade av olika ljuseffekter, som tv-brus och ljusdioder som skapar ett prickmönster som för tankarna till rymden.

Samtidigt som plaggen får ett vuxnare uttryck blir Minimarket allt skickligare på att designa trendiga och iögonfallande accessoarer. Förfrågningarna på de rosa filthattarna och grå väskorna med silverfärgade partier strömmade enligt Sofie Elvestedt in direkt efter visningen, men även bootsen med krossade guldpaljetter kommer göra avtryck i Sverige.

Annons
Annons
Annons