Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

En insiderguide till Upper East Side

Emelie Törling – etablerad lokalbo– listar stadsdelens 5 finaste pärlor.

1. Carlyle Hotel
En riktig Manhattan-institution där deras Bemelmans Bar bjuder på tidlös New York-romantik. När man vill resa tillbaka i tiden rekommenderar jag en drink här. Sedan Sofia Coppola spelade in sin julkomedi A very murray christmas 2015 så har Carlyle tappat en del av sin mystik, men Woody Allen spelar fortfarande jazz här och känslan är vad den är. Ett måste om du är i New York.

Annons
X
Legendariska Bemelmans Bar.
Legendariska Bemelmans Bar.

2. Le Charlot
Jag älskar Le Charlot. Visst är det fyrkantiga porslinstallrikar som på 80-talet, och de serverar gärna tonfisken som ett spritsat konstverk, men uteserveringen är den mysigaste jag vet på Upper East Side. Helt klart en bit av Paris i New York. Bäst för vinlunch på en lördag, eller söndagsmiddag med familjen, eller måndags-dejt-middag, eller … När som helst.

Lilla bistron le Charlot.
Lilla bistron le Charlot.

3. Flora Bar
Ett briljant nytt restaurangtillskott beläget på The Met Breuer Museum. Mer Downtown-kultur blir det inte på Upper East Side. Inredningen går i samma rena linje som museets arkitektur och vinerna är utvalda av bönder och hantverkare. Just nu är det fullt så boka i tid. Annars kan ni alltid ta en kaffe med croissant på Flora Café under dagtid.

Mysiga Flora Bar.
Mysiga Flora Bar.

4. J.G Melon
Saftig hamburgare och öl får du på den här kitschiga krogen som varit öppen sedan 1972. Sedan dess trängs Upper East Sides preppy-bor tillsammans med par som sitter armbåge mot armbåge och äter sallad ur träskålar i den här urmysiga lilla restaurangen. Kön börjar alltid vid middagstid, det är alltid packat och menyn står skriven på en griffeltavla. Stället är en institution för "the locals".

J.G Melon – en klassiker sedan 1972.
J.G Melon – en klassiker sedan 1972.

5. Pizza Beach
I den här Malibu-inspirerade retrorestaurangen flyr vi in från vinterkylan och drömmer om sommaren och stränderna. Margaritapizzan är det givna valet.

En bit av Malibu i New York.
En bit av Malibu i New York.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen