En höjning kommer att svida för många

Snart vet vi om stalltipset stämde – att styrräntan höjs till 4,75 procent. Klart är att en räntehöjning kommer att svida för många hushåll.

Under strecket
Publicerad
Dragan Milosevic, 49, taxichaufför, Stockholm:
–Jag är mer bekymrad över den ekonomiska oron i övriga världen. Vi har bundna lån och påverkas inte så mycket av Riksbankens beslut. Men det känns att man har fått mindre över.

Dragan Milosevic, 49, taxichaufför, Stockholm: –Jag är mer bekymrad över den ekonomiska oron i övriga världen. Vi har bundna lån och påverkas inte så mycket av Riksbankens beslut. Men det känns att man har fått mindre över.

Foto: JUREK HOLZER
Lena lindström, 51, informatör, Örnsköldsvik:
–Jag har inte så bra koll och tycker det är viktigt ha trygghet, vilket gör att vi har bundna lån. På så sätt blir det lättare att planera och ha en buffert.

Lena lindström, 51, informatör, Örnsköldsvik: –Jag har inte så bra koll och tycker det är viktigt ha trygghet, vilket gör att vi har bundna lån. På så sätt blir det lättare att planera och ha en buffert.

Foto: JUREK HOLZER
Joakim Rosing, 40, konsult, Stockholm:
–Jag har inte så stora lån med Stockholmsmått mätt och påverkas inte så mycket. Jag har de senaste åren ökat andelen rörliga lån och har i dag 50/50.

Joakim Rosing, 40, konsult, Stockholm: –Jag har inte så stora lån med Stockholmsmått mätt och påverkas inte så mycket. Jag har de senaste åren ökat andelen rörliga lån och har i dag 50/50.

Foto: JUREK HOLZER
Sandra Marinilli, 34, och Malin de Jounge, 34, föräldralediga, Stockholm:
–Vi bor båda i bostadsrätter med låga lån och märker inte av förändringar så mycket. Det stora avbräcket i ekonomin handlar om föräldrapengen.

Sandra Marinilli, 34, och Malin de Jounge, 34, föräldralediga, Stockholm: –Vi bor båda i bostadsrätter med låga lån och märker inte av förändringar så mycket. Det stora avbräcket i ekonomin handlar om föräldrapengen.

Foto: JUREK HOLZER
Ann-Margrete Karlsson, nybliven pensionär, med barnbarnet Alfred Ekman, Örebro:
–Jag påverkas personligen inte så mycket. Då oroar jag mig mer för de stigande matpriserna. Däremot är räntehöjningar inte bra med tanke på barnfamiljerna.

Ann-Margrete Karlsson, nybliven pensionär, med barnbarnet Alfred Ekman, Örebro: –Jag påverkas personligen inte så mycket. Då oroar jag mig mer för de stigande matpriserna. Däremot är räntehöjningar inte bra med tanke på barnfamiljerna.

Foto: JUREK HOLZER
Annons

Riksbankens ledning samlades i går för att besluta om den kommande nivån på reporäntan, Riksbankens viktigaste styrränta.

Först klockan 9.30 i dag blir beskedet officiellt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons