Annons

En smakbit av naturen

The Burren. Så heter en magisk bit av Irlands vilda västkust, med vidunderlig vacker och dramatisk natur – och med världens kanske fräschaste skaldjur

Under strecket
Publicerad

The Cliffs of Moher är svindlande vackert. Insprängt i ett berg finns ett turistcentrum och information om klippornas och havets fauna och traktens dramatiska historia.

Att Irland drabbats hårt av konjunkturnedgångar syns överallt: utsläppta förvildade hästar, halvsjunkna båtar och tomma lyxvillor.

Foto: EMMA MATTSSON

Underbar kedja ostbutiker med irländska bondostar. Här i Galway. Utanför butiken hålls bondens marknad på lördagar.

Foto: EMMA MATTSSON

New Irish cuisine tillagad på ekologiska och närproducerade råvaror på Gregan’s Castle Hotel. Frukosten är ”to die for”.

Foto: EMMA MATTSSON

Att besöka Irland utan att besöka en genuin irländsk pub, är ett generalmisstag.

Foto: EMMA MATTSSON

På detta bageri i Galway kan man njuta härliga mjuka kakor. Pröva olika varianter av det irländska bakpulverbrödet med en alldeles egen karaktär.

Foto: EMMA MATTSSON

Näsan uppfattar en doft av rosenvatten, honung och ugnsstekta äpplen, melon och en aning torkad frukt, eller hur? Smaka – känner ni hur det exploderar i munnen av vanilj och kryddor som svartpeppar och kardemumma? frågar Heidi Donelon när hon passionerat guidar ovana whiskeytestare in i en ny värld av smak och doft.

Annons
Annons
Annons