En smakbit av naturen

The Burren. Så heter en magisk bit av Irlands vilda västkust, med vidunderlig vacker och dramatisk natur – och med världens kanske fräschaste skaldjur

Under strecket
Publicerad
The Cliffs of Moher är svindlande vackert. Insprängt i ett berg finns ett turistcentrum och information om klippornas och havets fauna och traktens dramatiska historia.

The Cliffs of Moher är svindlande vackert. Insprängt i ett berg finns ett turistcentrum och information om klippornas och havets fauna och traktens dramatiska historia.

Att Irland drabbats hårt av konjunkturnedgångar syns överallt: utsläppta förvildade hästar, halvsjunkna båtar och tomma lyxvillor.

Att Irland drabbats hårt av konjunkturnedgångar syns överallt: utsläppta förvildade hästar, halvsjunkna båtar och tomma lyxvillor.

Foto: EMMA MATTSSON
Underbar kedja ostbutiker med irländska bondostar. Här i Galway. Utanför butiken hålls bondens marknad på lördagar.

Underbar kedja ostbutiker med irländska bondostar. Här i Galway. Utanför butiken hålls bondens marknad på lördagar.

Foto: EMMA MATTSSON
New Irish cuisine tillagad på ekologiska och närproducerade råvaror på Gregan’s Castle Hotel. Frukosten är ”to die for”.

New Irish cuisine tillagad på ekologiska och närproducerade råvaror på Gregan’s Castle Hotel. Frukosten är ”to die for”.

Foto: EMMA MATTSSON
Att besöka Irland utan att besöka en genuin irländsk pub, är ett generalmisstag.

Att besöka Irland utan att besöka en genuin irländsk pub, är ett generalmisstag.

Foto: EMMA MATTSSON
På detta bageri i Galway kan man njuta härliga mjuka kakor. Pröva olika varianter av det irländska bakpulverbrödet med en alldeles egen karaktär.

På detta bageri i Galway kan man njuta härliga mjuka kakor. Pröva olika varianter av det irländska bakpulverbrödet med en alldeles egen karaktär.

Foto: EMMA MATTSSON
Annons

Näsan uppfattar en doft av rosenvatten, honung och ugnsstekta äpplen, melon och en aning torkad frukt, eller hur? Smaka – känner ni hur det exploderar i munnen av vanilj och kryddor som svartpeppar och kardemumma? frågar Heidi Donelon när hon passionerat guidar ovana whiskeytestare in i en ny värld av smak och doft.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons