En glömd stjärna drömmer om Paris

Hon känner att kroppen blivit äldre och erkänner att vägen tillbaka är tuffare än hon trodde. De stora svenska friidrottsframgångarna fungerar inte heller som någon sporre - snarare tvärtom. - Visst siktar jag på VM i Paris, men jag blir inte ledsen om jag missar det, säger Erica Johansson.

Under strecket
Publicerad
Annons

Svensk friidrott seglar i medvind. Förväntningarna inför VM i Paris i slutet av augusti är höga efter de fyra blågula gulden i inomhus-VM i Birmingham för två månader sedan.
I skuggan av Carolina Klüft, Kajsa Bergqvist, Christian Olsson och Stefan Holm kämpar en bortglömd världsstjärna för comeback. 29-åriga ”morsan” Erica Johansson vill också vara med i medaljgänget.

– Alla svenska framgångar känns nästan lite jobbiga. De får mig bara att känna att jag har ännu längre väg tillbaka för att vara bland de bästa. För fem-sex år sedan var det bra om man gick till final i ett stort mästerskap, men nu har alla
blivit bortskämda med medaljer. Nu måste man upp en nivå om man vill vara med på allvar, säger Erica.
Den 2 juni 2001 gjorde hon sin senaste längdhoppstävling. Hoppade 6,75 i Aten men skadade samtidigt foten och tvingades avbryta säsongen i förtid.

Annons
Annons
Annons