Annons

En flickas dröm i Syrien: Träd och tivolin

Utan lekplatser och mot en kuliss av bomber och flyktingar växer Abdulkafi Alhamdos barn upp i Syrien. Dottern drömmer om nöjesparker hon sett på nätet – men kan knappt gå utanför dörren.

Under strecket
Sofia Eriksson / TT
Publicerad

Den syriske aktivisten Abdulkafi Alhamdo bor i rebellkontrollerat område tillsammans med sin fru och barnen Lamar och Mohammed.

Foto: Privat/TTBild 1 av 6

Den syriske aktivisten Abdulkafi Alhamdo bor i rebellkontrollerat område tillsammans med sin fru och barnen Lamar och Mohammed.

Foto: Privat/TTBild 2 av 6

Den syriske läraren och aktivisten Abdulkafi Alhamdo tillsammans med dottern Lamar, i staden Atarib mellan Aleppo och Idlib, i januari 2018. I handen håller han en lapp som uppmanar till solidaritet med oppositionsfästet Idlib, där det pågår en omfattande regeringsoffensiv.

Foto: Privat/TTBild 3 av 6

Abdulkafi Alhamdo tillsammans med dottern Lamar, efter det att familjen lämnat östra Aleppo i december 2016 och tagit sig till landsbygden utanför staden. Bilden är från 2017.

Foto: Privat/TTBild 4 av 6

Den syriske läraren och aktivisten Abdulkafi Alhamdo tillsammans med dottern Lamar under belägringen av östra Aleppo under senhösten och vintern 2016.

Foto: Privat/TTBild 5 av 6

Anhöriga till offer för flygräderna mot staden Idlib i onsdags samlades på sjukhuset. En marknad och ett industriområde bombades och ett tiotal människor dödades.

Foto: Ghaith Alsayed/AP/TTBild 6 av 6

Snart fyraåriga Lamar har problem att gå. Hon behöver träffa en specialist för att få särskilda skor utprovade som skulle göra det lättare för henne att ta sig fram. Men föräldrarna vågar inte ta med henne från hemmet i Darat Izza till Idlib, omkring fem mil bort.

I onsdags dödades 18 civila när huvudstaden i provinsen med samma namn attackerades av ryska och syriska styrkor.

Annons
Annons
Annons